Chioggia carpaccio
Echte schoonheid zit van binnen ook als je kijkt naar chioggia bieten (zie de knolfoto onderaan). Dit knolgewas met aardse smaak komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Chioggia in de provincie Venetië vandaar de naam 'chioggia'. En het wereldse gerecht carpaccio kent zijn oorsprong ook in dezelfde stad.Genoemd naar Venetiaanse schilder is dit kunstwerk officieel gemaakt van rauw rundvlees. Rood vlees eten is erg schadelijk, verhoogt de kans op hartkwalen, kanker en longziekten, blijkt uit vele onderzoeken. Skip die ziekmaker, eet chioggia carpaccio en straal de innerlijke schoonheid.
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gr chioggia bieten
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- Feta naar smaak
- Zout, peper en groene gedroogde kruiden naar smaak
Instructies
- Maak een vinaigrette door de olie, honing, kruiden en het citroensap door elkaar te mengen.
- Spoel de bieten, verwijder de boven/onderkant en de schil met een dunschiller.
- Snijd ze in dunne plakken en bestrijk elk plakje met vinaigrette.
- Maak een kunstwerk op het bord, garneer met groene kruiden/feta en eet een bord vol schoonheid.