Veelzijdig Vega

Chili sin carne

Chili sin carne

Wat betekent chili sin carne en waar komt dit gerecht vandaan? Chili is peper, dat weten we allemaal en die komt oorspronkelijk uit Zuid-America of Mexico. De naam van dit gerecht is Spaans want sin(zonder) & carne(vlees) zijn Spaanse woorden en con carne (met vlees) is ook Spaans. Waar deze vega versie van Chili con carne vandaan komt, weten we niet zeker. In ieder geval smaakt het verrukkelijk met vegan gehakt van Garden Gourmet. Dit gehakt is gemaakt van soja eiwit en de kwaliteit van soja proteïne is gelijkwaardig aan vlees.
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr gekookte kidneybonen
  • 200 gr vegan gehakt Garden gourmet
  • 2-3 stengels bleekselderij
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1 paprika
  • 3 el olie
  • 2-3 el gehakte ui knoflook en gember naar smaak
  • Chilipeper en garam masala naar smaak
  • Zout en groene kruiden

Instructies

  • Spoel de paprika en bleekselderij schoon, verwijder de zaadjes van paprika en schil de bleekselderij. Snijd beide groenten in stukjes.
  • Verhit 2 el olie in een stevige bodem pan en bak de gehakte uienmix 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe, roerbak het een paar minuten en schep het gehakt uit de pan.
  • Giet 1 el olie in de pan en roerbak paprika- en bleekselderijstukjes, voeg 1 kopje warm water toe, zet de deksel op de pan en laat de groente garen.
  • Meng als laatste de tomatenblokjes, gekookte bonen, gehakt, zout, garam masala en chilipeper erdoor. Verwarm de vega chili sin carne goed, garneer deze schotel met groene kruiden en serveer het gerecht met rijst of andere graanschotel.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt