4.34 van 3 stemmen

India is een verbazingwekkend land met veelzijdige eetcultuur. Die verscheidenheid komt ook door diverse religies en nationaliteiten in het land. Zo was de “naan” vroeger het ontbijt van de Perzische en Mogol heersers. Allereerst maakten die royal families dit prinsheerlijk brood met kebab. Later kwamen er meer variaties in en nu is de naan in verschillende smaken verkrijgbaar. Trakteer je zelf eens op deze cheese naan die makkelijk te bereiden is.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 225 gram tarwe meel
  • 150 gr Hollandse yoghurt (op kamer temperatuur)
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 1 tl roze zout (kala namak)
  • 2 el olie (plus extra om de naan te bestrijken)
  • 100 gr geraspte mozzarella

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een ruime kom en maak er een soepel deeg van. Neem een paar druppels olie op de handen en maak een bal van het deeg.
  • Laat het deeg ongeveer 2 uur op een warme plek in een gesloten bak rijzen.
  • Verwarm de oven op 230 °C. Maak met behulp van droge meel 8 ballen van het deeg en rol elk balletje uit tot een ovaal naan brood. Zie afbeelding.
    Naan uitrollen
  • Leg de cheese naan op een stuk bakpapier in de oven en bak het ongeveer 5 minuten. Tussentijd omdraaien is niet nodig. Serveer de cheese naan met een lekkere curry, groenteschotel of chutney.

8 Thoughts to “Cheese naan”

  1. Hetty

    5 stars
    Voor het eerst heb ik naan brood gemaakt volgens dit recept. Dacht dat het moeilijk zou zijn om naan te maken, maar dat is gelukkig niet zo. Het ging ook snel. We hebben naan brood gegeten met curry. Erg lekker.

    1. Sangeeta

      Fijn om te horen dat naan brood goed gelukt is Hetty! Iedereen heeft tegenwoordig druk daarom deelt Veelzijdig Vega graag gemakkelijke recepten. Volg het blog en lees elke week nieuwe keukengeheimen.

  2. Hi Sangeeta, is dit recept ook aan te passen met bijvoorbeeld amandel of kokosmeel?

    1. Sangeeta

      Hi Marijke,

      Zelf heb ik de naan alleen met tarwe of volkoren meel gemaakt. Geen idee of het met kokos of amandelmeel lukt. Je kunt het wel met een ander fijn meel bijvoorbeeld boekweitmeel proberen. Veel succes.
      Groetjes, Sangeeta

  3. Henriëtte

    Ik ga vandaag Naan maken, kan ik de yoghurt ook vervangen door karnemelk, gaat dat,

    1. Sangeeta

      Beste Henriette,

      Je kunt de yoghurt ook vervangen door karnemelk. Je hebt dan weinig karnemelk nodig ongeveer net zo veel als in dit gevulde roti recept.
      Veel succes!

  4. Henriette

    4 stars
    Dag, de naan smaakt lekker, ik heb ze in de pan en in de airfryer gedaan,
    Daar ik geen 230 graden oven heb, heb we de tijd aangehouden,
    Dit zou je toch ook als lunch gerecht kunnen maken ?

    En zou ik ook de kaas later kunnen toevoegen of een strooisel van kaas erover kunnen doen, voor degene die geen kaas lust, welke kaas zou dan geschikt zijn. Een lekker gerecht zal ik wel vaker maken👍

    1. Sangeeta

      Hoi Henriette,

      Hartelijk dank voor je reactie en goed om te weten dat de naan uit de airfryer ook heerlijk smaakt. Natuurlijk kun je de de geraspte kaas vervangen door verkruimeld feta of paneer (Indiase kaas). En anders kun je gewone naan maken en dippen met roomkaas of een andere dipsaus of een curry.

Leave a Comment