Cheddarsaus

Cheddarsaus

Heb je zin in een klodder cheddarsaus op je patatas bravas ofwel andere tapas en ben je bang voor extra kilocalorieën? Of eet je geen sausjes vanwege jouw hoge cholesterol? Van deze cheddarsaus zonder vette cheddarkaas erin mag je gerust genoeg van nemen. Gemaakt van onverzadigde vetten is deze vegan variant goed voor je gewicht en cholesterol.
Onverzadigde vetten zijn onmisbaar om slank te blijven en verkleinen de kans op hartziekten. Deze gezonde omega 6 vetten haal je uit noten, zaden en peulvruchten. Als je die eet, ben goed voor jezelf, het milieu en de moeder natuur. Ga zo door en creëer een betere wereld op een simpele manier.
Gang Bijgerecht
Keuken American

Ingrediënten

  • 200 gr wortels
  • 4 el cashewnoten of pinda’s
  • Sojaroom naar smaak
  • Zout en peper

Instructies

  • Schep de schoongemaakte gesneden wortels met noten/pinda’s in een steelpan. Voeg ongeveer 50 ml water toe, zet de deksel op de pan en laat ze op laag vuur stomen.
  • Voeg het zout, de peper en vegan room naar smaak toe en pureer de inhoud. Hoeveelheid room is afhankelijk van de dikte die jij nodig hebt.
  • Laat de saus afkoelen, schep in een potje en bewaar maximaal 1 weekje in de koelkast. (Gemaakt zonder suiker/conserveermiddelen is deze niet lang houdbaar).
  • Smul de smakelijke dier- en milieuvriendelijke saus met snacks naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt