Chana masala

Laat je niet ergeren door de harde wind en regen, opkikkeren doe je met dit wereldgerecht van kikkererwten. Ja, je leest het goed, die schattige witte erwten bevatten een feel good stofje wat je humeur opfleurt. En de Indiase geuren en kleuren zijn een echte oppepper voor je afweersysteem. Dit verleidelijk verrukkelijk street food gemaakt van kikkererwten, kruiden en tomaten is een heerlijke vleesvervanger. Geniet van de exotische sferen in je eigen keuken.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte kikkererwten
  • 250 gr tomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 citroen
  • 3 el olie
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl garam masala
  • Zout en chilipeper naar smaak

Instructies

  • Begin met de bekende trio ingrediënten: uien, knoflook en gember te pellen/snijden en fijn te hakken in een hakmolen. Haal ze eruit en hak de tomaten ook fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien-mix samen met komijnzaadjes, laurierblaadjes en kardemompoeder 3-4 minuten. Voeg de kurkumapoeder, paprikapoeder, garam masala en de fijngehakte tomaten toe.
  • Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten op laag vuur stoven. Voeg de kikkererwten toe en laat het geheel 10-15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan staan.
  • Zet het vuur uit en laat de chana masala minimaal 1 uur staan alvorens te serveren. Garneer het met het citroensap, de koriander of peterselie. Dien het warm op met roti, rijst of brood die je het liefst eet.

Notities

Peulvruchten in een blik of pot zijn te gaar gekookt en bevatten suiker. Koop liever verse kikkererwten in een zakje, week ze in en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing of in een snelkookpan. Je kunt ook iets meer koken en invriezen, zo kun je de volgende keer een snel wereldgerecht van maken.

Leave a Comment