Champignons-curry

Een lekkere aromatische curry maken was nog nooit zo makkelijk. Velen lijkt het een gedoe om te beginnen met een gerecht als curry maar zo ingewikkeld is het niet. In dit recept lees je stap voor stap hoe je een snelle en gezonde champignons-curry kunt maken. Gemalen amandelen en room geven deze curry een extra smaak. Door sojaroom i.p.v. kookroom te gebruiken maak je dit gerecht vegan.

Ingrediënten

  • 400 gr champignons
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 50 gr amandelen
  • 50 ml kookroom
  • 2 uien, 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2-3 el olie
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl garam masala
  • Peper en zout
  • 200 ml warm water

Instructies

  • Maal de amandelen in een mini hakker, haal ze eruit en hak de geschilde ui, knoflook en de gember in hetzelfde apparaat.
  • Maak de champignons schoon en halveer de grote champignons. Kleine champignons hoef je niet te snijden.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de gehakte ui-mix ongeveer 2 minuten. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, kerriepoeder en schep de champignons erbij.
  • Roerbak ze ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur, voeg gemalen amandelen toe en giet er 200 ml water in. Laat ze 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes garen.
  • Voeg daarna de doperwten en de kookroom toe en laat de curry nog 5 minuten stoven. Breng de curry op smaak met garam masala, zout en peper. Serveer de curry warm met rijst of brood naar keuze.

Leave a Comment