CAKE ZONDER EI

Cake zonder ei

Wat vind je van deze cake zonder ei? Ziet er toch zalig uit. Mijn zoon dacht dat er altijd een ei in hoort en nu zegt hij “Deze cake is fris, fruitig en smaakt heerlijk”. Een ei hoort er dus niet bij en een fruitcake zonder ei maakt je ook blij. Zoals je op de afbeelding ziet, zit er verfrissende ananas in. De aminozuren en veel gezonde stoffen in dit fruit maken je blij. Dus snack gezond en word happy met deze minder vette en minder zoete fruitcake.
Gang Dessert, Snack

Ingrediënten

  • 300 gr (8) ananasplakken
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • +/- 150 ml yoghurt op kamertemperatuur, hoeveelheid afhankelijk van de dikte
  • 75 gr ghee of boter
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 tl bakpoeder

Instructies

  • Meng 1 el poedersuiker met 1 el ghee/boter en bestrijk de cakevorm hiermee aan alle kanten. Plak de goed uitgelekte ananasschijven op de bodem, link, rechts in de cakevorm.
  • Verwarm de oven op 170 °C en ga door met verdere bereiding. Klop de yoghurt met poedersuiker, meng ghee of boter erdoor. Voeg geleidelijk het meel en bakpoeder toe en spatel het goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de cakevorm over de ananasplakken en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bak de cake zonder ei ongeveer 45-55 minuten in de oven.
  • Hoe dieper de bakvorm hoe langer het duurt voordat de cake gebakken is. Check met een saté prikker of deze droog uitkomt.
  • Als de cake goed afgekoeld is, maak deze aan alle kanten los en keer om en je ziet mooie ananasplakken aan alle kanten. Snijden en smullen maar.
    Ananas cake

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt