Burfi/fudge

Burfi

Kijk naar het licht, met andere woorden goede dingen in plaats van slechte. Dat is ook wat het Indiase lichtjesfeest Diwali ons leert. Net als bij ons december in het teken staat van warmte en gezelschap met familie/vrienden, is India nu in feeststemming. Zij vieren het gezellig samenzijn met lichtjes waarbij zoete delicatessen horen. Maak deze keer simpele burfi/fudge en bepaal zelf hoe zoet deze lekkernij mag zijn.
De naam burfi komt van het Arabische en Indiase woord ‘burf’ en het betekent sneeuw. Een originele burfi is vaak ook sneeuwwit op basis van melk en je maakt het door melk heel lang op laag vuur te blijven koken. Met dit budget burfi recept hoef je niet veel dure gas/elektra te gebruiken. Onderaan lees je hoe je er een vegan versie van kan maken. Fijne Diwali.
Gang Dessert, Snack
Keuken Indiaas

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 75 gr griesmeel
  • 4 el kokosolie
  • 2-3 el kokosrasp
  • 3 el poedersuiker
  • 50 gr melkpoeder
  • 2-3 el gehakte noten
  • ½ tl kardemompoeder

Instructies

  • Bestrijk een schaal met kokosolie en leg opzij.
  • Verwarm de kokosolie in een pan met dikke bodem en fruit het griesmeel minimaal 2-3 minuten tot er heerlijke aroma vrijkomt.
  • Breng in een andere pan melk aan de kook.
  • Schep kokosrasp en gehakte noten bij het griesmeelmengsel, blijf roeren en meng geleidelijk gekookte melk erdoor.
  • Voeg suiker, melkpoeder en kardemompoeder toe en meng tot het een dikke massa is.
  • Verdeel de massa in een ingevette schaal en versier de burfi met gehakte noten.
  • Laat de burfi/fudge ongeveer 1 uur rusten, snijd in blokjes en bewaar deze snack in de koelkast.

Notities

Om vegan burfi te maken, kun je kokosmelk of een andere vegan versie gebruiken en het melkpoeder vervangen door amandelmeel.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol