BULGUR-GRANAATAPPELSALADE

Bulgursalade

Wil je verrukkelijk eten zonder extra pondjes aan te komen? Dat kan ook in de feestelijke decembermaand en het enige wat je daarvoor kunt doen is juiste vezels eten. Die juiste vezels geven je een vol gevoel waardoor je geen cravings hebt. En die gezonde vezels haal je uit volkoren granen, groente, fruit en noten. Op Veelzijdig Vega vind je veel vezelrijke recepten net als deze bulgur- granaatappelsalade. Eet jezelf mooier en slanker.
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 150 gr volkoren bulgur
  • 200 ml water
  • 50 gr noten (cashew/pistasche)
  • 150 gr granaatappelpitjes
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • Zout en peper

Instructies

  • Spoel de bulgur goed schoon en week deze in 200 ml water. Laat het ongeveer half uurtje inweken om de kooktijd te verkorten.
  • Ontpit de granaatappel intussen. Kerf het vrucht en break het in tweeën, snijd het niet helemaal door midden. Leg het gebroken helft op de ene hand boven een kom en tik met een houten lepel op de granaatappel. Zo vallen de mooie rode korreltjes vanzelf.
  • Breng de ingeweekte bulgur aan de kook met zout naar smaak. Zet het vuur laag zodra de inhoud begint te koken. Laat de bulgur met de deksel op de pan zachtjes garen tot alle water verdampt is.
  • Roer de noten, de peper, de olie en het limoensap erdoor. Laat de bulgurmengsel afkoelen, schep het daarna in een saladeschaal met granaatappelpitjes erover. Geniet van dit gezond tussendoortje.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt