Broodtaart

Broodtaart

Heb je zin in een hartige taart en vergeten bladerdeeg te kopen? Natuurlijk kun je ook een taart zonder bladerdeeg maken. Of op een simpele manier het deeg vervangen door brood naar keuze. Wil je daarbij ook jouw darmen gezond houden, kies dan voor een volkoren variant. En maak eens een verrukkelijke vezelrijke broodtaart.
Vezels zijn super belangrijk om het eten goed te verteren. En die zitten vooral in volkoren granen en groenteschil. Was de groenten heel goed, bereid/eet ze met schil en maak je darmen blij. Eet gerust 2 stukken van deze taart want aubergines en volkorenbrood in deze taart barsten van vezels.
Porties 4

Ingrediënten

  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 2 aubergines
  • 3-4 tomaten
  • 250 gr ricotta of creme fraiche
  • 2 (flax)eieren
  • Olijfolie om de vorm en aubergines te bestrijken
  • Gedroogde kruiden naar smaak
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de elektrische grill of een grillpan op middelmatige temperatuur.
  • Was en snijd de aubergines in plakken van 1½ cm en bestrijk ze met olie.
  • Gril de aubergineplakken op tot ze lichtbruine strepen hebben.
  • Klop de eieren, meng de ricotta of creme fraiche, peper, gedroogde kruiden en het zout erdoor.
  • Verwarm de oven op 170 °C.
  • Bestrijk een taartvorm met olie, leg daarin gesneden plakken brood en bestrijk de boven randen met olie.
  • Leg de aubergineplakken op de brood bodem, besmeer het eimengsel en herhaal dit tot alle aubergineplakken op zijn.
  • Eindig met het eimengsel en daarover plakken tomaten.
  • Bak de broodtaart ongeveer 30 minuten in de oven op 170 °C.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt