Broccolitaart

Van deze taart mag je gerust 2 stukken eten en toch slank blijven. Genoeg groente en geen vette bladerdeeg in deze broccolitaart boosten je gezondheid. Voedzame ingrediënten hierin zorgen voor een vol gevoel zodat jij niet vaak hoeft te eten. Dus minder calorieën binnenkrijgen en mooi slank blijven. Deze broccolitaart is vrij van tarwe, spelt en andere glutengranen. Eet lekker ook als je glutenvrij dieet hebt en experimenteer met andere groenten. Tover een aantrekkelijk uitziend gerecht volgens dit helder recept en verras je gezin.
Porties 6
Ingrediënten
- 600 gr broccoli
- 2 uien
- 1 tl kurkuma
- 2 flax eieren
- 100 gr maisgriesmeel
- 200 gr crème fraîche
- 2-3 el olie
- Handvol geraspte kaas
- Zout & peper naar smaak
Instructies
- Pel de uien, was en snipper je ze zonder te huilen. Snijd ze niet helemaal door midden en verwijder eerst de wortel. (Veel zwavelverbindingen in het worteluiteinde zorgen voor tranende ogen).
- Maak de broccoli schoon en snijd deze vanaf de stamkant in stukjes van 3-4 cm.
- Verwarm de olie in een koekenpan of wok, fruit de uiensnippers, roerbak de broccolistukjes enkele minuten op middelmatig vuur.
- Meng het maisgriesmeel, kurkuma, zout en peper door de warme broccoli en zet voor 5 minuten een deksel op de pan. Laat het daarna iets afkoelen.
- Verwarm de oven op 180 °C en bestrijk een taartvorm met olie.
- Klop de eieren en meng ze met de crème fraîche.
- Giet het eimengsel door de groenten en meng door elkaar.
- Verdeel de massa in de ingevette bakvorm en bestrooi met geraspte kaas.
- Schuif het in de warme oven en bak de taart ongeveer 20-25 minuten op 180 °C.
- Laat het iets afkoelen, snijd in stukken en geniet van de hartige broccolitaart.
- Serveer als tapas of als lunchgerecht met soep of salade erbij.