Broccolischotel

Broccolischotel

Kook binnen 10 minuten perfecte broccoli, verras je gezin met snelle superfood en eet samen supergezond. Broccoli is echt een superfood want er zitten vele goede stoffen in die ziekten bestrijden. En als je die vitamine boost met deze gezonde kooktechniek klaar maakt, behoud je die waardevolle vitamines. Daarnaast hoef je geen kokende pan af te gieten wat niet voor iedereen gemakkelijk is. Als je denkt dat je daarvoor een vergiet gebruikt, ook dan heb je gespetter en extra werk. Maak daarom een broccolischotel op de simpele manier.
Porties 4

Ingrediënten

  • 800 gr verse broccoli
  • 2 el olie of ghee
  • 1 grote ui
  • 1 tl komijnzaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd eerst grote stukken broccoli vanaf de stam kant, dompel ze onder water. (Je kunt de pesticiden ook verwijderen door de groente eerst in baking soda of zout te leggen en dan te spoelen).
  • Snijd dan de groente in gewenste stukken en spoel ze kort. Pel, was en snijd de ui in lange slierten. Verwarm de olie of ghee in een pan met stevige bodem, fruit de komijnzaadjes en de ui.
  • Voeg broccolistukjes toe en roerbak de groente 1-2 minuten. Giet ongeveer 40 ml warm water erover en smoor de groente in gesloten pan op laag vuur.
  • In maximaal 10 minuten is de perfecte broccolischotel klaar afhankelijk van de grootte van stukken. Breng de groenteschotel op smaak met zout en peper.

Notities

Voor extra bite kun je eerst de ui-slierten in klein beetje olie fruiten. Haal ze uit de pan, verwarm de olie en bereid de broccoli zoals je in stap 3 leest. Meng de ui-slierten als broccoli klaar is.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol