Broccoli-tomaten quiche

Broccoli-tomaten quiche

Zo ben jij stressvrij en jouw mamma is blij. Terwijl mamma met een cocktail aan het relaxen is, duik jij de keuken in om jouw culinaire vaardigheden aan te scherpen. Kijk niet sip want koken ontspant echt, het stimuleert creativiteit en laat de stress verdwijnen. Dus ontspan op een leuke en makkelijke manier. Breng deze keer Franse sferen in je keuken en verras je moeder met verrukkelijke broccoli-tomaten quiche. Lees stapsgewijs hoe makkelijk het is om Frankrijk in huis te halen, te ontstressen en mam verrassen. Fijne Moederdag!
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • 2 grote tomaten
  • 250 gr mascarpone
  • Quichedeeg/bodem
  • 3 eieren
  • 2-3 el melk
  • Zout, peper en gedroogde rozemarijn/tijm naar smaak

Instructies

  • Snijd de broccoli vanaf de stamkant in 3-4 grote stukken, verwijder blaadjes en het harde stuk. Was ze goed en snijd ze weer vanaf de stamkant in kleine stukjes van 2-3 cm.
  • Stoom de broccolistukjes ongeveer 5 minuten, zorg ervoor dat ze halfgaar zijn.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Klop de eieren, meng mascarpone en melk erdoor. Breng het beslag op smaak met zout, peper en tijm/rozemarijn.
  • Leg de uitgerolde quichedeeg/bodem in de bakvorm, verdeel de broccolistukjes erover en giet het eimengsel op alle broccolistukjes.
  • Snijd de tomaten in ronde plakken van ½ cm dik en leg ze daarover.
  • Bak de broccoli-tomaten quiche ongeveer 30 minuten, check met een saté prikker in het eimengsel. Komt deze droog uit en heeft de bodem licht bruine kleur dan is de quiche klaar.
  • Laat de quiche iets afkoelen, snijd er punten van en verras je mamma.

Notities

ps: Wil jij een gezonde quichedeeg? Dan kun je dit recept volgen tot stap 6, dan in de quichevorm leggen en de ingrediënten erover verdelen.  

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt