pilav

Een antiverouderingsmiddel bestaat niet. Wat we wel zelf in de hand hebben is langer jong blijven door gezonder te eten. En dat is een combinatie van vezelrijke en geneeskrachtige ingrediënten met onverzadigde vetten. Deze broccoli pilav bevat meerdere bestanddelen die ons mooi, jong, slank en fit houden. Als je dit gerecht maakt boost je niet alleen je immuunsysteem maar je proeft ook de kleuren en geuren van incredible India.

Ingrediënten

  • 250 gr broccoli
  • 250 gr bruine basmati rijst
  • 1 ui
  • 2-3 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl komijnzaadjes
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 2 el zonnebloempitten
  • Zout en peper
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Was de basmati rijst goed, week ze in voor een half uurtje om extra lange korrels te krijgen. Gebruik 1½ volumedeel water: bij 250 gr rijst gebruik je dus 375 ml water.
  • Snijd ondertussen de broccolistronken, pel de ui en snipper deze in lange slierten.
  • Snijd vanaf de onderkant kleine roosjes van de broccoli en maak ze schoon.
  • Breng de rijst aan de kook met het inweekwater, het zout en kurkumapoeder. Zet het gas of elektra laag zodra de rijst begint te koken. Leg een stuk zilverfolie en de deksel op de pan als de rijst bijna gaar en droog is. Maak de rijst af met zonnebloempitten en wat citroensap.
  • Fruit de komijnzaadjes, laurierblaadjes en de ui in een koekenpan 2-3 minuten, voeg de broccoli toe, roerbak deze een paar minuten. Giet er 3-4 eetlepels water in, doe de deksel op de pan en laat de broccoli ongeveer 10 minuten garen.
  • Meng nu de inhoud van beide pannen door elkaar en smul de broccoli pilav met yoghurt die je lekker vindt.

Leave a Comment