Broccoli fusillisalade

De zomer komt in zicht, dat betekent genieten van de verfrissende en makkelijke hapjes. Dek je buitentafel en maak je tafelgenoten blij met deze kleurrijke broccoli fusilli salade. Behalve dat deze salade er lekker uitziet, barst het ook van gezonde voedingsstoffen. Broccoli is een superfood en in combinatie met tomaten heeft het een extra beschermende werking tegen kanker.
Porties 3

Ingrediënten

  • 300 gr broccoli
  • 250 gr cherrytomaten
  • 250 gr fusilli
  • 3 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 30-35 zwarte olijven
  • 50 gr geraspte kaas
  • Zout en peper

Instructies

  • Maak de broccoli schoon, haal de kleine blaadjes eraf, snijd deze vanaf de stronk en stoom de roosjes. Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
  • Laat de broccoli en fusilli even afkoelen. Snijd ondertussen de tomaten en schep ze in een saladeschaal, voeg de olijven toe.
  • Schep daarboven de afgekoelde broccoli en fusilli, voeg de olijfolie, het limoensap, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en bestrooi de salade met geraspte kaas. Eet smakelijk!

Leave a Comment