Borrelplank vol lekkers

Borrelplank vol lekkers

Hoe ga je blij en stressvrij het nieuwejaar in? Natuurlijk door gezond te genieten en lege calorieën uit geraffineerde producten te skippen. En jouw darmen goed te voeden met lekkere vega hapjes in plaats van dierlijke snacks. Begin met een borrelplank vol lekkers op tafel te zetten.
Kies uit simpele gezonde vega-tapas en tover verrukkelijke, vezelrijke tapas vol vitamines- en mineralen op tafel. Bepaal zelf welke ingrediënten erin gaan en wat voor zaligs jij op de borrelplank zet. Hier is weer een nieuw recept van vezelrijke vada of bara. Probeer, geniet en ga stressvrij het nieuwejaar in.
Gang Borrelhapje, Tussendoortje

Ingrediënten

  • 100 gr urid linzen
  • 2-3 wortels
  • 2 cm gember
  • Zout en peper naar smaak
  • ¼ tl baksoda
  • Frituurolie
  • Extra: Gestoomde of gegrilde groenten, rauwkost, sausjes en drankjes

Instructies

  • Gebruik de gedroogde linzen zoals op de afbeelding. Was de linzen goed en week ze een paar uur in ruim water. Giet ze af, voeg ½ kopje water toe en maal ze in de keukenmachine.
    Urid linzen
  • Verplaats de gemalen linzen in een ruime kom en laat ze rusten.
  • Rasp ondertussen de wortels, knijp de vocht eruit de meng de uitgeknepen wortelrasp door het beslag.
  • Voeg het zout, de peper & baksoda toe en meng goed.
  • Verhit de olie in een frituurpan, vorm de vada of bara op je handpalm en maak (eventueel) een gat in het midden.
  • Bak de bara’s net als oliebollen op middelmatig vuur.
  • Zet deze crispy snack: bara's met sausjes, gestoomde of gegrilde groente gesneden in vormen/sterren, rauwkost en drankjes op de borrelplank.
  • Vier de jaarwisseling met een borrelplank vol lekkers en geniet samen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt