Veelzijdig Vega

BONT BORDJE BOERENKOOL

Boerenkoolschotel
4.5 van 2 stemmen

Traditionele boerenkoolstamppot kennen we allemaal. Weet je dat deze oeroude groente veel meer mogelijkheden kent. Dit bont bordje boerenkool met kikkererwten en tomaten smaakt bijzonder en levert je veel ijzer en vitamine C. En je lichaam neemt het mineraal ijzer beter op in combinatie met vitamine C. Profiteer nog even van deze heilzame seizoengroente en geniet van deze vegan schotel.
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 300 gr gekookte kikkererwten
  • 300 ml tomatenblokjes
  • 2 uien 2 teentjes knoflook
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • Zout en peper

Instructies

  • Pel de ui en knoflook, snipper de ui grof en pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een ruime wok of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg paprikapoeder en garam masala toe. Voeg beetje bij beetje de boerenkool toe, roerbak het een paar minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het gaar worden.
  • Strooi naar smaak zout en peper erover, doe de gekookte kikkererwten en de tomatenblokjes erbij. Meng alles goed door elkaar en klaar is je heerlijke maaltijd.
  • Serveer dit gerecht met gebakken aardappels en een zalige salade.

Notities

 

4 thoughts on “BONT BORDJE BOERENKOOL

  1. 5 sterren
    Afgelopen week heb ik bont bordje boerenkool op tafel gezet en we vonden het allemaal zalig. Boerenkool is lekker en gezond en in combinatie met kikkererwten en tomaten is die extra gezond. Op die manier maak ik het dus vaker. Bedankt voor het recept.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt