Bonensoep

Heb je het voornemen om af te vallen door intensief te gaan sporten? Dan heb je complexe of langzame koolhydraten uit bonen en peulvruchten nodig. Deze voordelige energieboosters zijn rijk aan plantaardige vezels en eiwitten. Na het eten van bonen krijg je een vol gevoel zodat je geen snaaitrek meer hebt. Verwerk ze in een soep en je huisgenoten komen af op die aromatische geur. Voor minder opgeblazen gevoel maak je de soep volgens dit recept.
Porties 4

Ingrediënten

  • 150 gr gedroogde kidneybonen
  • 150 gr fijne soepgroente
  • 1 grote ui
  • 2 cm gember
  • 100 gr gepelde tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • Bouillonblokjes
  • 1 tl Garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olie
  • Peper & peterselie naar smaak

Instructies

  • Spoel de bonen een paar keer, giet er 500 ml water in en week ze voor ongeveer 15 uur in. Gooi het inweek water weg en breng ze aan de kook met 1 liter water, de gemberrasp en laurierblaadjes.
  • Voeg na ½ uurtje de soepgroente toe, laat de soep op laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • Pel intussen de ui, snijd deze fijn en pureer de gepelde tomaten. Fruit de ui glazig, strooi de paprikapoeder & garam masala erover en meng de gepureerde tomaten erdoor. Zet na 2-3 minuten het vuur uit.
  • Schep de ui-tomatenmix door de soep, strooi wat peper erover en maak de soep af met fijngehakte peterselie.

Leave a Comment