Bombay aloo

Wat hebben Nederland en India toch veel met elkaar gemeen? Allereerst de piepers die hier een prominente plaats nemen, gebruiken Indiërs in populaire gerechten als Bombay aloo. Bovendien komen de specerijen uit Indiase kruidenmix terug in Nederlandse speculaas en andere gerechten. Naast vele goedgekruide gerechten is dit aardappelgerecht de specialiteit van Mumbai. Voorheen heette deze Bollywood-filmstad Bombay, vandaar deze benaming van hun gerecht. Zin om je gezin te verrassen met heerlijk wereldgerecht? Probeer dit simpele recept.
Servings 4
Ingrediënten
- 600 gr voorgekookte kriel aardappelen
- 2 el kokosolie
- 1 tl komijn/karwijzaadjes
- 1 ui, 2 teentjes knoflook en 2 cm gember(fijngehakt)
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl chilipeper
- 2 tl kurkumapoeder
- 1 tl garam masala
- Verse koriander voor garnering
- Citroensap naar smaak
Instructies
- Verwarm de olie in een koekenpan, fruit de komijn/karwijzaadjes met fijngehakte ui, knoflook en gember.
- Voeg de kurkuma, chilipeper, tomatenpuree, voorgekookte aardappelen, zout en garam masala toe.
- Schep af en toe om en laat ze enkele minuten op laag vuur in gesloten pan.
- Breng de Bombay aloo op smaak met citroensap en garneer met verse koriander. Laat dit bijgerecht smaken met dahl en salade erbij.