Boerenkooltaart

Meng een paar ingrediënten door elkaar en tover een lekkere boerenkooltaart. Dan heb je een hartige taart die feestelijk, voedzaam en koolhydraatarm is. Hoezo voedzaam? Omdat het heerlijke hapje jouw lichaam voedt in plaats van vult. Bijna alle benodigdheden voor deze taart zijn de eetbare delen van planten. Lage glycemische index en het goede HDL-cholesterol hierin beschermen je tegen hartziekten. En dat is ook heerlijk genieten zonder extra pondjes aan te komen.
Servings 4
Ingrediënten
- 300 gr boerenkool
- 200 gr gekookte linzen naar keuze
- 200 gr crème fraîche
- 100 gr havermout
- Olie om bakvorm te bestrijken
- Een paar (snack)tomaten
- 1 tl bakpoeder
- Zout, peper en gedroogde kruiden naar smaak
Instructies
- Neem een extra grote schaal of pan en meng de gekookte linzen met crème fraîche.
- Voeg geleidelijk de boerenkool en de resterende ingrediënten toe behalve tomaten.
- Maak een dik beslag en verdeel het in een ingevette bakvorm of een ovenschaal.
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Was en snijd de tomaten, leg de plakjes over te taart en schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven.
- Bak de boerenkooltaart 30 tot 40 minuten, tijd is afhankelijk van hoe hoog je bakvorm is.
- Geniet van de feestelijke toch voedzame vegetarische taart en pep je gezondheid op.