Boerenkool snackballen

Hoe maak je een blij en stressvrij begin van het nieuwe seizoen? Uiteraard door grip te houden op je energiedip en darmvriendelijk te blijven. “Alle ziekten beginnen in onze darmen”, zei de Griekse dokter-god Hippocrates. Voed jouw darmen daarom supergoed, eet geen lege calorieën uit dierlijke snacks. Geniet van vullende tapas rijk aan pure producten van moeder aarde. Kijk eens naar deze groene boerenkoolsnackballen die bij velen in de smaak vielen.
Ingrediënten
Voor +/- 20 ballen
- 100 gr gesneden boerenkool
- 1 ui
- Ongeveer 100 gr kikkererwtenmeel
- 2-3 el panko of maïzena
- Zout en specerijen naar smaak
- ¼ tl zuiveringszout (baking soda)
- Een paar lepels water
- Olie om te frituren
Instructies
- Pel de ui, was en hak deze fijn zonder te huilen. Snijd die niet helemaal door midden en verwijder eerst de wortel. (Veel zwavelverbindingen in het worteluiteinde zorgen voor tranende ogen).
- Meng de boerenkool met het kikkererwtenmeel, panko, zout en specerijen.
- Voeg de fijngesneden ui, baking soda en een paar lepels water toe en maak een zacht deeg. Hoeveelheid water toevoegen is afhankelijk van het vocht in de groente.
- Neem telkens een lepel van het deeg en maak op een vochtige handpalm er ballen van. Lukt het niet op ronde ballen van te maken? Schep het deeg met een ijslepel en frituur de boerenkool snackballen zoals oliebollen.
- Laat ze smaken met verrukkelijke rode of romige cheddarsaus en geniet gezond.