Bloemkool stamppot

Laat verwarmend eten een kacheltje spelen voor jou. Vorige week is de wintertijd al ingegaan. De donkerste en koudste dagen van het jaar komen eraan. Eet je veel verfrissende hapjes, dan mis je de juiste energie. Het eten van een verwarmende gezonde stamppot is een simpelste manier om vitaal de winter door te gaan. Deze bloemkool stamppot in lichtgevende kleur is precies wat je nu nodig hebt om de winterdip geen kans te geven.
Servings 4
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 kg aardappelen
- 300 ml melk
- 100 ml kookroom
- Zout, peper & peterselie
Instructies
- Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes. Maak de bloemkool schoon, verwijder de stam en snijd de stukken vanaf de stamkant.
- Breng de aardappelen met melk aan de kook, voeg na 10 minuten gewassen bloemkoolstukjes toe en kook ze gaar. Voeg zout, peper & room toe en stamp de aardappel-bloemkoolmix.
- Garneer de stamppot met fijngesneden peterselie en eet lekker met saus en vleesvervanger.