Bulgurschotel

Vrijwel 25% van de Nederlanders heeft te maken met spijsverteringsklachten*. Nu we veel binnen zitten en weinig sporten, kunnen die klachten verergeren. Wat kunnen we zelf daaraan doen? Het lichaam in balans brengen: dat kan door deze spirituele bewegingsvorm in combinatie met vezelrijk eten. Ook deze bloemige bulgurschotel bevat vezelrijke graansoort: bulgur en krachtige antioxidanten: bloemkool, granaatappel en munt. Genees je lichaam en geef ziekteverwekkers geen kans.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr bulgur
  • 250 ml water
  • 300 gr bloemkool
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 2-3 el olijfolie
  • Handjevol muntblaadjes
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper

Instructies

  • Spoel de bulgur met koud water totdat het spoelwater helder is. Verplaats de gewassen bulgur in een pan, giet er 250 ml water in en laat het een half uurtje inweken. (inweken is om de kooktijd te verkorten) Maak ondertussen de bloemkool schoon. Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool, snijd kleine roosjes vanaf de stamkant en was ze.
  • Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de gemberrasp en paprikapoeder toe, schep bloemkoolroosjes erbij en roerbak ze 2-3 minuten. Giet er scheutje water in, doe de deksel op de pan en laat de groente op laag vuur 5-7 minuten garen. Strooi er wat zout, de garam masala en peper erover en zet het vuur uit.
  • Breng de ingeweekte bulgur aan de kook met een beetje zout. Zet het vuur laag zodra de inhoud begint te bubbelen en laat het met de deksel op de pan zachtjes garen tot alle water verdampt is.
  • Meng de bloemkool en de bulgur door elkaar en roer er fijngehakte muntblaadjes & granaatpitjes doorheen. Geniet van deze bulgurschotel warm of koud.

Leave a Comment