Bloemachtige koekjes

Lukt het dit jaar ook niet om samen met mam het bloemenpark ‘Keukenhof’ te bezoeken? Met deze bloemachtige koekjes kun je haar in vrolijke lente stemming brengen. Verras haar op Moederdag met homemade koekjes en een kopje chai. Speciaal voor jou heb ik 2 soorten koekjes in lentebloeiers vorm gemaakt. Met weinig suiker en minder zoete vruchtenjam die goed zijn voor haar lijn. Is jouw moeder vegan? Gebruik dan een vegan zuivel en bak koekjes zonder ei. Bespaar kippenleed en geniet gezond!
Ingrediënten
- 150 gr tarwebloem
- 3 el gemalen kokos
- 4 el rietsuiker
- 1 tl bakpoeder
- ¼ tl baking soda
- Snufje zout
- 75 gr roomboter of ghee
- 2 el yoghurt
- Een paar el melk
- Jam om koekjes te vullen of bestrijken
- Aardbeien, bessen, druiven, nectarine voor garnering
Instructies
- Meng het meel, kokos, bakpoeder, zout en baking soda door elkaar.
- Voeg resterende ingrediënten toe en meng alles met de schone hand.
- Voeg een paar el koude melk als het mengsel droog is en maak een deegbal zonder te kneden.
- Leg het koekjesdeeg ongeveer ½ uurtje in de koelkast.
- Neem een hoopje deeg en rol het uit met wat droge meel tot een dikte van halve cm.
- Steek er vormpjes uit, rol het resterende deeg opnieuw en ga door tot het deeg op is.
- Verwarm de oven op 170 °C.
- Om de jam in te vullen maak je inkeping met een houten roerstokje of en lepel.
- Wil je de jam op koekjes bestrijken in plaats van vullen? Rol ze dan nog dunner uit, bestrijk en bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze goed afkoelen, geniet samen en wees trots op eigen creativiteit.