Bleekselderijsoep

Bleekselderijsoep

Ontspan met een kommetje bleekselderijsoep en houd zuurtegraad van jouw lichaam in balans. Verzuurd lichaam is aantrekkelijk voor virussen en dan krijg je te maken met ongemakken en lichamelijke klachten.
Elke dag groene groente eten helpt en nu het kouder wordt, is verwarmend kost beter voor jou. En de gezonde versie daarvan maak je van zuur-base-evenwichtige groente volgens onderstaand recept. Geniet ervan, houd ziekten op afstand en kom vitaal de herfst door.
Gang Appetizer, Soep
Servings 4

Ingrediënten

  • 5-6 groene stengels bleekselderij
  • 1-2 aardappelen
  • Handvol blaadjes peterselie
  • Zout/bouillon en peper naar smaak
  • Limoensap naar smaak
  • Yoghurt voor garnering

Instructies

  • Schil, was en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
  • Kook ½ liter water en laat de aardappelblokjes met zout of bouillonblokjes ongeveer 10 minuten garen.
  • Maak ondertussen bleekselderij schoon, snijd in stukjes en schep ze bij aardappelen.
  • Zet het vuur uit en laat bleekselderij 10 minuten in gesloten pan (hoeft niet te koken voor meer vitaminebehoud).
  • Was en snijd peterselie, voeg deze aan de soep toe en pureer de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en garneer de bleekselderijsoep met yoghurt.
  • Geniet van gezonde groen in een kommetje, houd ziekten op afstand en kom vitaal de herfst door.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt