Blauwe bessenjam

Blauwe bessenjam

Het zijn de kleine dingen die je hart gezonder maken. Kijk eens naar de schattige blauwe bessen, ze barsten van de krachtige stoffen. Eet regelmatig een handvol van die mini vruchten en voorkom hart- en vaatziekten. Wil jij ze niet altijd puur eten? Maak dan lekkere blauwe bessenjam.
Je zal verbaasd zijn als jij leest, hoe weinig dingen daarvoor nodig zijn. En voor je het weet, heb jij super lekkere broodbeleg klaar. Eet je hart gezond en profiteer want het seizoen van Hollandse bessen is bijna voorbij.

Ingrediënten

  • 200 gr blauwe bessen
  • 2 el suiker
  • 2 el lijnzaad
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Schep de gewassen bessen in een kleine pan.
  • Meng de suiker en het sap van citroen erdoor.
  • Zet de pan op middelmatige vuur en laat ze 10 tot 15 minuten koken.
  • Meng het lijnzaad erdoor en pureer ze met de staafmixer.
  • Doe de warme jam in een pot, sluit de deksel en laat het afkoelen.
  • Beleg je brood hiermee en eet lekker. Met minder suiker en minder calorieën is deze jam beter voor je gezondheid.

Notities

  • Bewaar deze eigengemaakte jam maximaal 1 week in de koelkast.
  • Er zit minder suiker in en daarom is deze niet lang houdbaar.
PS: Blauwe bessen zijn al zoet genoeg en teveel toegevoegde suiker is ongezond voor jou.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt