Bietenstamppot

Na de aangename lentedagen moeten we in Nederland weer bibberen van de kou. Ineens is er sneeuwval op 31 maart en de temperaturen zullen dalen tot -4 °C. Deze extreme kou vergt veel energie en ons lichaam moet harder werken om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Verwarmend winter-eten is precies wat je nu nodig hebt en de bietenstamppot is er een van. Natuurlijk kun je rode bieten rauw eten of in een salade verwerken maar een volwaardige maaltijd steekt interne kachel aan. Dus boost jouw gezondheid en voel je vitaal.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr gekookte rode bieten
- 500 gr aardappelen
- 2 appels
- 2 rode uien
- 1 el appelazijn
- 1 el boter
- 75 ml kookroom
- Fetakaas voor garnering
Instructies
- Schil, was en snijd de aardappelen in kleine stukjes en breng ze aan de kook met 100 ml warm water.
- Schil en snijd de bieten, appels en uien ook. Schep bieten- en appelstukjes bij de aardappelen. Voeg zout & azijn toe en kook ze gaar.
- Schenk de kookroom en stamp de inhoud tot puree.
- Fruit de uien in een kleine koekenpan en voeg als laatste door de stamppot en breng de stamppot op smaak met peper en fetakaas.