Bietensalade

Met de decemberverleidingen is het weer gedaan.
Tijd om opgewekt & gezond de winter door te gaan.

Hopelijk heb je gezellige feestdagen gehad en genoten van de etentjes en borrels. Wellicht heb je al je goede voornemens op een rijtje gezet. Misschien wil je afvallen, stoppen met roken of extra gezond gaan koken. Veelzijdig Vega gerechten helpen je op weg naar je natuurlijke gewicht. De verantwoorde en snelle gerechten uit dit blog zoals deze bietensalade bevat weinig calorieën. Op die manier heb je geen streng dieet nodig en je voelt je fit.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen

  • 500 gr gekookte bieten
  • 1 rode ui
  • 50 gr augurken
  • 50 gr zilveruitjes
  • 50 gr salad cheese
  • 2 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • Zout en zwarte of witte peper

Instructies

  • Rasp de gekookte bieten en bewaar 1 biet voor de garnering. Snijd de ui fijn en bestrooi deze met wat zout om de scherpe smaak weg te nemen.
  • Snijd de augurken fijn, verbrokkel de salad cheese en snijd plakjes van de overgebleven biet voor de garnering.
  • Maak nu een dressing van de azijn, de olie, het zout en peper in een ruime schaal. Meng de bietenrasp, gesneden ui, augurken en zilveruitjes met de dressing.
  • Garneer de salade met plakjes bieten en salade cheese.

Leave a Comment