Bietencrackers

Kies jij vaak voor licht verteerbare crackers in plaats van brood? Eet je die af en toe als tussendoortje of hou je van variëren? Veelzijdig eten is altijd goed want dat maakt ons buikbrein blij. Dit 2e brein communiceert continue met onze darmen en bepaalt onze stemming. Hoe veelzijdiger en positiever de communicatie tussen buik en darmflora is, hoe goed we ons voelen. Wissel daarom regelmatig af, eet eens lekkere bietencrackers of maak ze van een groente die je lekker vindt. Volg stap voor stap de instructies en bewonder het resultaat. Ook leuk om samen te bakken met je kinderen.
Ingrediënten
- 100 gr fijne meel
- 1 kleine biet
- 2-3 el olijfolie
- 2 el fijngemalen zadenmix
- 1 tl bakpoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng het meel, zout, bakpoeder en 1 el fijne gemengde zaden door elkaar.
- Voeg de olie en rasp de biet erover met een fijne rasp.
- Maak een soepel deeg zonder water toe te voegen.
- Laat het deeg een half uurtje in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Bestrooi een werkblad met meel en rol het roze deeg uit.
- Bestrooi zadenmix erover en rol ze dun uit en snijd er vormen van.
- Leg de uitgerolde deegvormen op een bakpapier in de voorverwarmde oven.
- Afhankelijk van soort oven zijn de crackers in 10-15 minuten klaar.
- Laat ze afkoelen en eet lekkere bietencrackers met spread naar keuze.