Biet mac ’n cheese

Biet mac 'n cheese

Weet jij bij welke wereldkeuken het populaire gerecht mac ’n cheese hoort? Dit comfort food kent een complexe geschiedenis. Het is gemaakt van de Italiaanse pastasoort: elleboogjes macaroni en het is een geliefde schotel van de dagelijkse Amerikaanse maaltijd. Daar in Amerika maken ze een snelle mac ’n cheese uit kant-en-klare verpakking. En een gezondere versie daarvan maak je met dit simpele recept van biet mac ’n cheese. Dit is een vitamines, mineralen en vezelrijke pastaschotel met maar 3 hoofdingrediënten.
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gr gekookte rode bieten
  • 300 gr volkoren macaroni
  • 150 gr mascarpone
  • Zout en peper
  • Dille als garnering
  • Geraspte kaas (optioneel)

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pureer de bieten en meng ze met de mascarpone. Breng de romige bieten op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en meng de romige bieten erdoor.
  • Als je van meer kaas houdt, dat kun je deze biet mac ’n cheese schotel bestrooien met geraspte kaas en in de oven verwarmen.
  • Garneer de biet mac ’n cheese met dille en laat het smaken.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt