Biet mac ’n cheese

Weet jij bij welke wereldkeuken het populaire gerecht mac ’n cheese hoort? Dit comfort food kent een complexe geschiedenis. Het is gemaakt van de Italiaanse pastasoort: elleboogjes macaroni en het is een geliefde schotel van de dagelijkse Amerikaanse maaltijd. Daar in Amerika maken ze een snelle mac ’n cheese uit kant-en-klare verpakking. En een gezondere versie daarvan maak je met dit simpele recept van biet mac ’n cheese. Dit is een vitamines, mineralen en vezelrijke pastaschotel met maar 3 hoofdingrediënten.
Porties 4
Ingrediënten
- 300 gr gekookte rode bieten
- 300 gr volkoren macaroni
- 150 gr mascarpone
- Zout en peper
- Dille als garnering
- Geraspte kaas (optioneel)
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pureer de bieten en meng ze met de mascarpone. Breng de romige bieten op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en meng de romige bieten erdoor.
- Als je van meer kaas houdt, dat kun je deze biet mac ’n cheese schotel bestrooien met geraspte kaas en in de oven verwarmen.
- Garneer de biet mac ’n cheese met dille en laat het smaken.