Bieslookpesto

Bieslookpesto

Lammetjes springen in de wei, bloemetjes bloeien en grassprietjes groeien. Wat is de natuur toch prachtig en sommige grassprietjes zijn ook eens een boost voor ons lichaam. Bieslook is er een van. Deze smaakmaker uit de familie van ui, knoflook, prei en sjalot kent ontelbare gezondheidsvoordelen.
Het smaakt verrukkelijk in een aardappelgerecht en je kunt er ook heerlijke bieslookpesto van maken. Creëer er een smeuïge saus of spread van en proef Italië. Meng deze veelzijdige pesto door een salade, serveer bij het bbq feest of beleg op brood.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediënten

  • 100 gr bieslook
  • 1-2 el zonnebloempitten
  • 2-3 el gekookte edamame bonen
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 el honing of agavesiroop
  • Zout en peper
  • Limoensap naar smaak

Instructies

  • Was de bieslook, snijd de lange slierten en schep ze in de hakmolen.
  • Voeg de resterende ingrediënten behalve olie toe.
  • Pureer de inhoud tot een gladde groene massa.
  • Schep het in een schaal, roer de olie erdoor en de smeuïge saus is klaar.
  • Meng deze bieslookpesto door koude pasta en maak er een groene salade van.
  • Gebruik het als een broodbeleg of dipsaus bij bbq feest en geniet.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt