Cake

Hoe komt het toch dat diepvries vruchten meer vitamines & mineralen bevatten dan de verse? Dat is heel simpel, ze liggen niet dagen in de winkel en thuis op een fruitschaal. Ze gaan ook direct na het oogsten in de vriezer. Op die manier blijven de voedingsstoffen behouden en je kunt er optimaal van profiteren. Verwerk die sierlijke rode bessen in een cake en laat je huis vullen met een heerlijke geur.

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren meel
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 250 g rode bessen uit diepvries, op kamertemperatuur
  • 200 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 ml kokosolie
  • 125 gr rietsuiker

Instructies

  • Zorg ervoor dat de eieren en yoghurt op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven op 170 °C.
  • Meng het volkoren meel, het bakpoeder, het zout en baksoda in een grote kom. Klop de eieren in een andere kom, voeg de olie en suiker toe en mix tot een romig massa.
  • Voeg beetje bij beetje het meel mengsel en yoghurt toe en blijf mixen tot het een luchtig beslag is.
  • Verdeel het beslag in een ingevette tulband bakvorm en bak de cake 40-45 minuten op 170 graden.
  • Check met een saté prikker of de cake gaar is, komt de prikker droog uit dan is het klaar. Laat het goed afkoelen, draai het om, snijd er mooie stukjes van en laat het smaken.

Leave a Comment