(Aziatisch)brood | Pannenkoeken

Hoe gezond of ongezond het ook is, brood eten we allemaal. Rechthoekig brood, rond brood, ovaal brood, plat brood, elk land kent zijn eigen broodspecialiteit. In Nederland eten we vaak koud brood met verschillende soorten belegjes. En in Azië eten mensen elke dag warm brood met heerlijke curry’ s & groenteschotels.

De basis ingrediënten voor ieder soort brood zijn meel en water. En voor sommige broden heb je helemaal geen gist en oven nodig en toch smaken ze verrukkelijk. Weet je welke broden dat zijn? Op dit blog vind je de gemakkelijke recepten van Aziatische broodsoorten.

Wist je al dat je ook vegan, glutenvrij en lactosevrije pannenkoeken kunt bakken. Voor de oer-Hollandse pannenkoeken heb je altijd eieren en melk nodig. En in Azië maken ze smakelijke pannenkoeken zonder deze twee ingrediënten.

Neem een kijkje in de Veelzijdig Vega (Aziatische) gistvrije bakkerij en maak lekkere (plat)broodjes en pannenkoeken

Pannenkoeken zonder melk en eieren

Lactosevrije pannenkoeken

Heb je lactose-allergie of lust je geen producten met melk- en eieren? Wist je dat ...
Lees verder
Wortelpannenkoek

Wortel pannenkoeken

Wortelen zijn niet alleen goed voor het paard van Sinterklaas, ze maken ons ook gezonder ...
Lees verder
Dosa

Masala dosa

Een comfort street food wat India tot de wereldse culinaire hotspot brengt, is masala dosa ...
Lees verder
Rode paprika pannenkoeken

Rode pannenkoeken

Elke dag van het jaar staat jouw lieve zorgzame moeder voor je klaar. Jij kunt ...
Lees verder
Paratha

Paratha (gevulde roti)

Als je een kijkje neemt in een echte Noord Indiase keuken, zie je dat er ...
Lees verder
/ Indiaas, lactosevrij, roti, vegan, wereldkeuken
Caribische roti

Zuid-Amerikaanse roti

Denk je aan Amerika dan denk je meteen aan fastfood als een hamburger, cheeseburger en ...
Lees verder
/ lunchgerecht, roti, vegan, wereldkeuken