Auberginepuree (baingan bharta)

Auberginepuree (baingan bharta)

Stimuleer je smaakpapillen in een van de rijkste vegan keukens met massa oogsten. Daar weten ze die verse oogsten om te toveren in smakelijke schotels. Hier heb ik het over de aromatische keuken van Indiase deelstaat Punjab met hun populaire bijgerecht baingan bharta. Letterlijk betekent het auberginepuree maar het is geen gewone gestampte puree. Deze explosie van smaak maak je op een bijzondere manier zonder veel specerijen. Lees verder, kom dichterbij de kostelijke vegan specialiteit en blijf aardig voor moeder aarde.
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2-3 uien
  • 400 gr tomaten
  • 2 el (mosterd)olie
  • 1 tl komijnzaadjes (optioneel)
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven op grilstand en 200 graden.
  • Prik met een vork een paar gaten in aubergines en bestrijk ze met olie.
  • Gril de aubergines tot ze alle kanten zwart worden.
  • Laat ze afkoelen en haal de zwarte schil, snijd ze in kleine stukjes.
  • Pel, was en snijd de uien fijn, was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Fruit de komijnzaadjes en uien 2-3 minuten, voeg tomatenblokjes en fruit ze mee.
  • Meng de auberginestukjes erdoor en breng de auberginepuree (baingan bharta) op smaak met zout en peper.
  • Laat deze Noord-Indiase specialiteit smaken met roti of naan of wraps wat je ook lekker vindt.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol