Aubergine-Aardappelschotel

Aubergine-aardappelschotel

Denk je dat aubergine niet lekker is, dan heb je dit gerecht nog niet geproefd. Amerikanen noemen deze tropische brain booster een eggplant en wij Nederlanders gebruiken het Franse woord aubergine. Het is een veelzijdige en populaire vleesvervanger door zijn kenmerkende structuur en smaakt verrukkelijk in combinatie met uien en tomaten. Probeer eens deze heerlijke vegetarische versie uit de oven en bon appetit.
Keuken Mediterraan
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • Komkommerplakjes voor erbij

Voor de saus

  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el Een paar takjes basilicum of rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies

  • Was de aubergine en snijd deze in plakjes van halve centimeter. Bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer een half uurtje in een vergiet.
  • Zo maak je een lekkere saus: Hak de ui & knoflook , fruit ze glazig en voeg tomatenblokjes toe. Haal de pan van het vuur en meng de crème fraîche, fijngehakte basilicum of rozemarijn, zout en peper erdoor. Is de saus te dik, maak deze dan iets dunner met klein beetje gekookt water.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Dep de aubergineplakjes met keukenpapier terwijl de oven verwarmt.
  • Doe een laagje van de zojuist gemaakte saus in de ovenschaal, leg daarop de aubergineplakjes. Verdeel nog een laagje saus en leg daarop aardappelschijfjes.
  • Bestrijk de aardappelschijfjes met de resterende saus en strooi de geraspte kaas erover.
  • Leg de schaal voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven en serveer het gerecht met plakjes komkommer of groene salade.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt