Aubergine-aardappelschotel

Denk je dat aubergine niet lekker is, dan heb je dit gerecht nog niet geproefd. Amerikanen noemen deze tropische brain booster een eggplant en wij Nederlanders gebruiken het Franse woord aubergine. Het is een veelzijdige en populaire vleesvervanger door zijn kenmerkende structuur. Probeer eens deze heerlijke vegetarische versie uit de oven en bon appetit.
Porties 3

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • Komkommerplakjes voor erbij

Voor de saus

  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies

  • Was de aubergine en snijd deze in plakjes van halve centimeter. Bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer een half uurtje in een vergiet.
  • Maak ondertussen de saus: hak de ui en knoflook en fruit ze glazig. Voeg tomatenblokjes toe, haal de pan van het vuur en meng de crème fraîche en rozemarijn erdoor.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Dep de aubergineplakjes met keukenpapier terwijl de oven verwarmt.
  • Doe een laagje van de zojuist gemaakte saus in de ovenschaal, leg daarop de aubergineplakjes. Verdeel nog een laagje saus en leg daarop aardappelschijfjes.
  • Bestrijk de aardappelschijfjes met de resterende saus en strooi de geraspte kaas erover.
  • Leg de schaal voor een half uurtje in de voorverwarmde oven en serveer het gerecht met plakjes komkommer.

Leave a Comment