Aspergeschotel

Aspergeschotel

Heb jij tijdens een autorit langs de Limburgse velden een soort van witte bedden velden gezien? Daar onder groeien witte asperges die we in Nederland het witte goud noemen. Het is de lente charme vanuit het zuiden net als prachtige tulpenvelden in het westen van ons land. Deze groente wordt witte goud genoemd omdat het kweken hiervan een ingewikkeld proces is, dat merk je ook aan de prijs. Dit witte goud is echt een superfood van de Nederlandse bodem en supersimpel om klaar te maken. Lees eens dit recept van de aspergeschotel.
Porties 4

Ingrediënten

  • 800 gr asperges
  • 1 klontje boter
  • Zout/peper

Voor de romige saus

  • 200 ml melk
  • 150 ml crème fraîche
  • 3 el maïzena
  • Zout, peper en bieslook

Instructies

  • Schil de asperges met dunschiller en snijd een stukje aan de onderkant.
  • Spoel en leg ze in een brede (koeken)pan en bestrooi wat zout erover.
  • Giet gekookte water tot de asperges bijna eronder zitten en kook ze ongeveer 10 minuten in een gesloten pan.
  • Zet het vuur uit en laat de asperges 15-20 minuten in gesloten pan om goed te garen. Zo kook je op een energiezuinige manier.
  • Giet de asperges af, gooi het vitaminerijke vocht niet en bewaar het voor een soep, curry of drink het afgekoeld. Breng asperges op smaak met boter en peper.
  • Maak intussen romige saus volgens dit recept en voeg gesneden bieslook in de saus.
  • Maak een volwaardige maaltijd door aardappelen, asperges, romige saus en gekookt ei op bord te leggen. Eet en geniet van de zeldzame lentegroente.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt