Arancini

Haal de Siciliaanse sferen in huis met culinaire specialiteit van dit bijzondere eiland! Arancini is namelijk de Siciliaanse naam voor risottoballen en het zijn de populaire snacks van spectaculaire Sicilië. Om deze lekkernij te smikkelen hoef je je koffers niet in te pakken want in je vertrouwde keuken maken is veel leuker.
Met dit gratis recept van Veelzijdig Vega kun jij veel geld besparen en je gezin verrassen. Ben je benieuwd naar het simpele recept, lees dan gauw verder.

Ingrediënten

Voor 6 stuks

  • 350 gr gekookte risottorijst
  • 3 el paneermeel
  • Zout, peper en gedroogde tijm naar smaak
  • 6 mini mozzarellabollen

Instructies

  • Pureer de risottorijst, voeg zout, peper, tijm en paneermeel toe.
  • Meng alles door elkaar en maak er een deeg van.
  • Laat mini mozzarellabollen uitlekken en dep ze droog.
  • Neem een schepje risottomengsel op een vochtige handpalm en druk plat. Leg een mozzarellabol ertussen, vouw het dicht en maak een bal net als op de afbeelding.
    Risottoballen maken
  • Maak op dezelfde manier alle risottoballen en leg ze op een bord. Bedek het bord en leg voor een nachtje in de koelkast.
  • Frituur de arancini goudbruin op 180 graden en snack lekker met een dipsaus.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt