Appelmoes

Proef, profiteer en boost je gezondheid! Naast groenteoogst is de herfst ook een tijd van de appeloogst. Dat is genieten want de lokaal geteelde appels zijn smaakvoller, goedkoper en niet vervuild zijn door uitlaatgassen. Ze zijn lekker om te eten als tussendoortje. Koop je er teveel van in aanbieding dan kun ze koken en stampen tot moes. En je hebt een populair Nederlands gerecht: appelmoes, net als hutspot en wel zoetig. Met een beetje geduld maak je het superlekker en je weet wat er in zit.
Ingrediënten
- 8 zoete appels
- 2 el citroensap
- 4-5 el witte suiker
Instructies
- Schil en snijd de appels in stukjes.
- Schep ze in een pan en meng suiker en citroensap erdoor.
- Zet de deksel op de pan en laat ze op een laag pitje verwarmen.
- In 15 tot 20 minuten zijn ze gaar afhankelijk van de grootte van stukjes.
- Pureer ze tot moes, doe de warme moes in een schone glazen pot en laat afkoelen.
- Nu heb je eigengemaakte verrukkelijke appelmoes zonder conserveermiddelen. Bewaar deze ongeveer 1 week in de koelkast en eet lekker als bijgerecht, tussendoortje of dessert.
Zelf gemaakte appelmoes is veel lekkerder dan de zoete appelmoes in potjes uit de winkels. Met dit recept is het snel te maken.
Bedankt voor je positieve reactie, Pieterjan. Superfijn dan je dit appelmoesrecept gemakkelijk en vindt.