Appelbeignets

De laatste uren van het jaar viert Nederland met een schaaltje oliebollen of appelbeignets. Het is een geliefde snack tijdens de jaarwisseling bij veel Nederlandse gezinnen. Daarvoor hoef je beslist niet in een lange rij te staan bij de oliebollenkraam. En een verpakking met mix voor oliebollen en appelbeignets heb je ook niet nodig. Want je maakt het met je favoriete meelsoort zoals je in dit recept leest. Fijne jaarwisseling en een gezond 2020!

Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 150 gr tarwebloem
  • 100 gr maismeel
  • afgestreken tl bakpoeder
  • ½ afgestreken tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 300 ml lauwwarme melk
  • 3 - 4 goudreinetten
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • Zonnebloemolie om te bakken

Instructies

  • Meng beide meelsoorten met het bakpoeder, het zout en baksoda. Giet er geleidelijk wat lauwe melk toe en klop met een garde. Maak er een egaal beslag van en laat het ongeveer een half uurtje afgedekt staan.
  • Intussen maak je een mengsel van de suiker en het kaneelpoeder op een groot bord. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd er ongeveer 1½ cm dikke appelringen van. Wrijf de appel plakken alle kanten met suiker- kaneel mengsel.
    Appelschijven met kaneel & suiker
  • Verhit de olie tot 180 graden in een pan met stevige bodem. Dompel telkens een stuk appel in het beslag en frituur het aan beide kanten. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Eet ze pas als ze iets afgekoeld zijn.

Notities

Heb je glutenintolerantie? Vervang het tarwe meel door een glutenvrij meel.
Bij lactosevrij of vegan variant kun je melk vervangen door amandelmelk. Geniet en vier de jaarwisseling.

2 Thoughts to “Appelbeignets”

  1. Henriette

    Lekkerrr???. Een goede einde en een gezond en gelukkig nieuwjaar

    1. Sangeeta

      Hartelijk dank Henriette! Een goede jaarwisseling & een gezond, creatief & kleurrijk 2020.

Leave a Comment