Vegan appelbeignets

De laatste uren van het jaar viert Nederland met een schaaltje oliebollen of appelbeignets. Dit zijn de geliefde snacks tijdens de jaarwisseling bij veel Nederlandse gezinnen. Om deze lekkernij op tafel te toveren hoef jij beslist niet in een lange rij te staan bij de snackkraam. En veel ingrediënten heb je ook niet nodig. Zelfs vegan appelbeignets maak je op een simpele manier zoals je in dit recept leest. Fijne jaarwisseling en een gezond 2020!
Ingrediënten
Voor 6-7 stuks
- 150 gr zelfrijzend meel
- +/-180 ml amandelmelk
- 2 stevige appels
- 1 tl kaneelpoeder
- Zonnebloemolie om te bakken
- Poedersuiker voor de garnering
Instructies
- Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ongeveer 2 cm dikke appelringen.
- Strooi het kaneelpoeder op een groot bord. Wrijf de appel plakken alle kanten met het kaneelmengsel.
- Schep het meel in een kom, maak een kuil in het midden. Giet daarin de amandelmelk, klop met een garde en maak er een egaal beslag van.
- Verhit de olie tot 180 graden in een pan met stevige bodem. Dompel telkens een stuk appel in het beslag en frituur het aan beide kanten. Kijk voor inspiratie naar de afbeelding in dit recept.
- Laat de appelbeignets op keukenpapier uitlekken en afkoelen, garneer de vegan appelbeignets met poedersuiker.
Lekkerrr???. Een goede einde en een gezond en gelukkig nieuwjaar
Hartelijk dank Henriette! Een goede jaarwisseling & een gezond, creatief & kleurrijk 2020.