Andijvietaart

Andijvietaart

Seizoensgroenten geven meer smaak aan het eten, ze zijn goed voor ons en ook voor het milieu. Maar wat doe je met een saai stronkje andijvie? Niet iedereen houdt ervan en je wil geen lange slierten in je eten.
Ondanks saai heeft de groene stronk andijvie positieve effecten op onze darmflora en het immuunsysteem. Verwerk het in een taart zoals in het onderstaande recept en je hebt geen lange slierten in je eten. Verras je gasten met een andijvietaart.
Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten

  • 1 stronk andijvie (ongeveer 600 gr)
  • 600 gr aardappelen
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 gr ricotta kaas
  • 2 el fijngehakte noten
  • 4 el grof maismeel
  • 50 gr geraspte kaas
  • Zout & zwarte peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, was en snijd ze in blokjes. Haal de buitenste andijviebladeren en de stronk af en was de bladeren een paar keer (goed wassen want de bladeren kunnen zanderig zijn) en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven op 180 °C. Hak de rauwe andijvie in de keukenmachine.
  • Breng de aardappelblokjes met ½ kopje water en wat zout aan de kook. Zet het vuur laag zodra ze beginnen te koken en kook ze 8 minuten op laag vuur.
  • Meng geleidelijk de fijngehakte andijvie, de tomatenpuree, het maismeel, en noten door de aardappelen. Breng het op smaak met peper en meng de ricotta kaas erdoor.
  • Verdeel de massa in een ovenvaste schaal, bestrooi de geraspte kaas erover en bak de taart 35 minuten op 180 °C. Laat de taart een beetje afkoelen voordat je die snijdt en serveer de andijvietaart met lekkere salade.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt