Andijvie tabouleh

Tabouleh
4 van 1 stem

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat vinden de Libanezen ook! Wil je weten wat ze het liefst eten? Deze meest Joodse burgers zijn gek op verfijnde kleurrijke comfort food zoals tabouleh. Dit zomergerecht maken ze van bulgur en veel groene kruiden.
Veelzijdig Vega gaf een nieuw jasje aan originele tabouleh omdat je meer groente nodig hebt dan kruiden. Probeer dit eenvoudige recept van andijvie tabouleh.
Servings 4

Ingrediënten

  • 250 gr andijvie
  • 250 gr bulgur
  • 2 rode paprika’s
  • 3-4 el olie
  • Sap van 1 citroen
  • 300 ml water

Instructies

  • Maak de andijvie goed schoon en hak deze. Was de paprika’s, ontdoe ze van zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes.
  • Was de bulgur en kook deze met 300 ml water. Voeg in de laatste 5 minuten paprikastukjes toe.
  • Schep geleidelijk de fijngehakte andijvie erdoor als de bulgur klaar is. Voeg de olie en het citroensap toe en geniet van deze andijvie tabouleh lauw warm of koud.

2 gedachten over “Andijvie tabouleh

  1. 4 sterren
    Dit gerecht is gemakkelijk te maken als je het recept volgt. Erg smakelijk! In plaats van bulgur, kun je ook rijst of pasta erdoor mengen.

    1. Hi Anja,
      Wat leuk dat je andijvie tabouleh volgens Veelzijdig Vega recept hebt gemaakt en het gerecht erg smakelijk vond. Bedankt en geniet van lekker gevarieerd eten. Stay healthy

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt