Veelzijdig Vega

Andijvie tabouleh

Tabouleh

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat vinden de Libanezen ook, wil je weten wat ze het liefst eten? Deze meest Joodse burgers zijn gek op verfijnde kleurrijke comfort foods zoals tabouleh. Dit zomergerecht maken ze van bulgur, rauwkost en groene kruiden. Veelzijdig Vega gaf een nieuw jasje aan originele tabouleh omdat je meer groente nodig hebt dan kruiden. Probeer dit eenvoudige recept van andijvie tabouleh.
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr andijvie
  • 250 gr bulgur
  • 2 rode paprika’s
  • 3-4 el olie
  • Sap van 1 citroen
  • 300 ml water

Instructies

  • Maak de andijvie goed schoon en hak deze. Was de paprika’s, ontdoe ze van zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes.
  • Was de bulgur en kook deze met 300 ml water. Voeg in de laatste 5 minuten paprikastukjes toe.
  • Schep geleidelijk de fijngehakte andijvie erdoor als de bulgur klaar is. Voeg de olie en het citroensap toe en geniet van deze andijvie tabouleh lauw warm of koud.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt