Aloo tikki

Als het gaat om heilzame hartige vegan tea-time snacks, staat India bekend om haar lekkernijen. Dit veelzijdige land kent een grote variëteit aan tussendoortjes. Net als idli en dosa zeer populaire snacks zijn in het zuiden van dit land, zijn pakora en aloo tikki de lekkere lekkernijen van het noordelijke deel van India. Die serveren Indiërs in de namiddag vooral als er gasten op bezoek zijn. Gemaakt van aardappelen, helende specerijen en kruiden zijn deze versnapperingen ook nog laag in calorieën. Ruik het indrukwekkende India met deze vegan aloo tikki.
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- 100 gr diepvries doperwten
- 2-3 el kikkererwtenmeel of maiszetmeel
- 1 el citroensap
- Verse groene kruiden naar smaak
- 1 tl garam masala
- Zout en chilipeper
- Olie om te bakken
Instructies
- Kook of stoom de geschilde aardappelen. Ontdooi de diepvries erwten en stamp ze samen met aardappelen.
- Voeg alle kruiden, het citroensap en kikkererwtenmeel of maiszetmeel toe en maak er een zacht deeg van.
- Maak op vochtige handpalm er ronde tikki’s (burgers) van en leg ze 1 uurtje in de koelkast.
- Bak de aloo tikki net als andere burgers in een klein laagje olie.
- Zijn ze beide kanten lichtbruin, druk ze lichtjes aan met een spatel en bak ze lekker krokant. Laat de aloo tikki smaken met tomatensaus of lekkere chutney.