Aloo palak

Aloo palak

Volhouden met een gezonde eetgewoonte doe je zo! Breng allereerst variatie in je maaltijd. Kook elke dag een afwijkende groente net iets anders. Duik in de diverse wereldkeukens en kijk hoe je aardappelen en groenten anders kunt bereiden. Aloo palak (aardappelen spinazie) is een smakelijke Noord-Indiase specialiteit.
Als je aardappelen op deze mooie manier eet, heb je namelijk geen aparte jus nodig. En zonder veel moeite eet je verrukkelijk vegan wat de wereld mooier maakt. Zo simpel is het om gezond te genieten en vol te houden. Hier vind je meer tips over het volhouden van een gezonde leefstijl.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen
  • 400 gr verse spinazie
  • 1 ui, gember en knoflook naar smaak
  • 200 gr tomaten
  • 2-3 el olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl garam masala
  • Zout en (chili)peper naar smaak

Instructies

  • Voorbereiding: Pel de ui, knoflook, was en snipper ze. Was en snijd en gember, tomaten en spinazie ook. Boen de aardappelen goed en snijd ze zonder te schillen. (Schil is vezelrijk en gezond).
  • Fruit de ui, knoflook en komijnzaadjes, voeg de gember, kurkuma en aardappelen toe.
  • Roerbak de aardappelen 1-2 minuten en giet er 1 glas warm water erover. Zet de deksel op de pan en laat de aardappelstukjes ongeveer 10 minuten koken.
  • Schep dan de gesneden spinazie en tomatenblokjes erdoor, voeg naar smaak zout toe en laat het geheel gaar worden.
  • Breng de aloo palak schotel op smaak met (chili)peper en garam masala. Eet lekker met een schaaltje yoghurt of vleesvervanger erbij en je hebt een volwaardige maaltijd.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt