Aloo matar curry

Weet je dat je helemaal geen kerriepoeder nodig hebt om een heerlijke curry te maken? Het zijn andere aromatische specerijen die in combinatie met tomaten een zalige smaak geven aan een curry. In de westerse wereld noemen ze alle gekruide groenteschotels een curry. Maar een voorbeeld van echte Indiase curry zie je hier. Aloo matar curry is gemaakt van aardappelen en doperwten. Met de panklare aardappelen of gekookte krieltjes is deze schotel in een klein half uurtje klaar.
Porties 4
Ingrediënten
- 300 gr gekookte aardappelen of mini krieltjes
- 200 gr diepvries doperwten
- 200 gr tomatenblokjes
- 200 ml heet water
- 1 grote ui, e teentjes knoflook en 2 cm gember
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl garam masala
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en chilipeper
Instructies
- Hak de gepelde ui, knoflook en gember in een mini hakmolen.
- Verhit 2 el olie in een pan met de stevige bodem en fruit de komijnzaadjes & de gehakte uien mix 2-3 minuten.
- Strooi de paprikapoeder en de garam masala, voeg dan de tomatenblokjes toe en maak al roerend een masala.
- Schep na een paar minuten de aardappels en diepgevroren doperwten erbij. Roer dit een paar minuten en giet er gekookt water in.
- Dek de pan af en laat de aloo matar ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen. Breng het op smaak met het zout en chilipeper en serveer warm met roti, rijst of poori.
Weer een lekker gerecht uit de Indiase keuken. Het is gemakkelijk en snel te maken.
Bedankt voor je positieve reactie Emma.