Aloo matar curry
4 van 1 stem

Weet je dat je helemaal geen kerrie nodig hebt om een heerlijke curry te maken? Het zijn andere aromatische specerijen die in combinatie met tomaten een zalige smaak geven aan een curry. In de westerse wereld noemen ze alle gekruide groenteschotels een curry. Maar een voorbeeld van echte Indiase curry zie je hier. Aloo matar curry is gemaakt van aardappelen en doperwten. Met de panklare aardappelen of gekookte krieltjes is deze schotel in een klein half uurtje klaar.
Keuken Indiaas

Ingredi├źnten

Voor 3-4 personen

  • 300 gr gekookte aardappelen of mini krieltjes
  • 200 gr diepvries doperwten
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 200 ml heet water
  • 75 gr ui, knoflook en gember
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en chilipeper

Instructies

  • Hak de gepelde ui, knoflook en gember in een mini hakmolen.
    Uien hakken
  • Verhit 2 el olie in een pan met de stevige bodem en fruit de komijnzaadjes & de gehakte uien mix 2-3 minuten.
  • Strooi de paprikapoeder en de garam masala, voeg dan de tomatenblokjes toe en maak al roerend een masala.
  • Schep na een paar minuten de aardappels en diepgevroren doperwten erbij. Roer dit een paar minuten en giet er gekookt water in.
  • Dek de pan af en laat de aloo matar ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen. Breng het op smaak met het zout en chilipeper en serveer warm met roti, rijst of poori.

2 Thoughts to “Aloo matar curry”

  1. Emma

    4 stars
    Weer een lekker gerecht uit de Indiase keuken. Het is gemakkelijk en snel te maken.

    1. Sangeeta

      Bedankt voor je positieve reactie Emma.

Leave a Comment