Soep van aardpeer

Soep van aardpeer

Eten we alweer soep? Heerlijk en deze keer van aardpeer. “De soep van een of meer peren?”, zei mijn man, van aardperen bedoel ik. Wat is dat nou weer, dat zijn geen groene peren maar knettergezonde bruine knollen. Dus maakte ik lekkere soep van aardpeer en hij zei, het smaakt naar meer.
Aardpeer is een knolgewas net zo zuiverwit als pastinaak met lekkere smaak. Sommigen noemen het topinamboer of Jerusalem artisjok terwijl het niets met Jerusalem te maken heeft. Waarom zou je het eten? Omdat er veel vitamines in en speciaal type vezels(inuline) inzitten die onze darmen extra boosten.
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr aardpeer
  • 450 ml water
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el olie
  • 1 stukje gember
  • 200 ml kokosmelk
  • Bouillonblokjes en peper naar smaak
  • Pompoenpitjes voor extra vezels en eiwitten

Instructies

  • Was de aardpeer goed, schrap als het nodig is en haal geen dikke schil weg.
  • Snijd het knolgewas in gewenste stukjes.
  • Maak de ui, knoflook en gember schoon en snipper ze.
  • Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg gesneden aardpeer toe en roerbak enkele minuten.
  • Giet kokend water erover, voeg bouillonblokjes toe.
  • Laat het in gesloten pan op lage temperatuur ongeveer 15 minuten koken.
  • Voeg kokosmelk toe en pureer de soep.
  • Breng de soep op smaak met pompoenpitjes en peper.
  • Eet lekker & gezond, verrijk je lichaam met deze vegan soep.

2 gedachten over “Soep van aardpeer

    1. Dank voor je reactie op de soep van aardpeer, Hennie. Wat goed dat jij het ook lekker vond. Mensen met diabetes hebben inderdaad baat bij het eten van aardpeer. De koolhydraat inuline in deze knol zorgt ervoor dat bloedsuiker stabiel blijft.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt