Aardbeienjam

Een potje jam die je in de supermarkt koopt, is maanden houdbaar. Weet jij hoe dat komt? De verborgen suikers of zoetstoffen, zijn vaak het belangrijkste conserveermiddel. In een gemiddeld jampotje zit 200 gram of meer toegevoegde suiker en zo’n mierzoete broodbeleg eten verslechtert het humeur. Maak daarom je eigen jam als je het toch niet jaren wilt bewaren en daarvoor heb je alleen 3 ingrediënten nodig. Nu aardbeien al vroeg in het seizoen zijn, kun je lekkere aardbeienjam maken. Proef het seizoen en weet wat je eet.
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
- 3 el geleisuiker
- 1 el citroensap
Instructies
- Doe de aardbeien in een bakje water en haal ze eruit. Verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
- Doe de gesneden aardbeien in een pan, bestrooi ze met suiker en voeg het citroensap toe.
- Zet ze eerst op laag vuur met de deksel op de pan en laat ze dan op middelmatig vuur 10-15 minuten pruttelen.
- Pureer de massa, schep de jam in een pot, laat het afkoelen en bewaar dit broodbeleg in de koelkast.
- Eet deze eigengemaakte aardbeienjam wel binnen een week.