AARDAPPELWAFELS

Rostiwafels

Word je blij van aardappelgerechten en wil je die anders eten dan de Nederlandse maaltijd AVG’tje: aardappelen, vlees en groente? Maak dan een kunstwerk van die koolhydraatrijke knollen. En het kunstwerkje kun je nog gezonder maken door groene bladgroente erdoor te mengen. In deze aardappelwafels zit Nieuw-Zeelandse spinazie waarvoor ik echt niet naar Nieuw-Zeeland hoefde te gaan. Deze supergezonde spinazie groeit in de zomer en nazomer ook in de Hollandse moestuinen.
Gang Bijgerecht, Snack

Ingrediënten

Voor 15 wafels

  • 250 gr aardappelen
  • 50 gr Nieuw-Zeelandsespinazie
  • 4-5 el rijstemeel
  • 1 ei
  • 3 el roomkaas
  • 1-2 el ghee of boter
  • 1 tl bakpoeder
  • Zout, peper en paprikapoeder naar smaak

Instructies

  • Klop het ei met roomkaas en ghee of boter.
  • Rasp de aardappelen en snijd de spinazie.
  • Schep ze door het eimengsel.
  • Meng de resterende ingrediënten erdoor, maak een beslag en laat het 10 minuten rusten.
  • Bestrijk intussen het wafelijzer met ghee of boter en verwarm het op middelmatige stand.
  • Verdeel het beslag in de wafelijzer en bak de aardappelwafels ongeveer 10 minuten op medium warmte.
  • Laat ze iets afkoelen en serveer het heerlijke kunstwerk met saus naar smaak.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt