Aardappeltaart
Aardappeltaart

Zonder aardappelen is een echte Hollandse maaltijd niet compleet. Elke week gekookte aardappelen, puree of stamppot maken we gewoon uit gemakzucht. Leer de veelzijdigheid van dit oer Hollandse vezelrijke product kennen. Maak voor de afwisseling eens een aardappeltaart en verras je gasten. Met onderstaand recept is een heerlijke pieperstaart maken zo gepiept. Ook lekker als bijgerecht of lunchgerecht.
Porties 4

Ingrediënten

  • 600 gr panklare gekookte aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 3 el kikkererwtenmeel
  • 2 el olie
  • 75 gr geraspte kaas

Instructies

  • Maak de lente-uitjes en de paprika schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit daarin het witte gedeelte van lente-uitjes.
  • Schep na 1 minuut paprikastukjes en gesneden groene gedeelte lente-uien erbij. Roerbak ze ongeveer 5 minuten en zet het vuur uit.
  • Schep de warme paprika en lente-ui bij de gekookte aardappelen. Voeg het kikkererwtenmeel, het zout en peper toe en meng alles door elkaar.
  • Verwarm de oven op 200 °C. Klop de eieren en doe de geraspte kaas erbij. Meng het eimengsel met de aardappel-groente mengsel en schep goed door elkaar.
  • Verdeel het geheel in een ingevette bakvorm of een ovenvaste schaal. Bak de aardappeltaart 20-25 minuten in de oven.

Leave a Comment