Aardappelsalade

Aardappelsalade
5 van 1 stem

Afscheid nemen van dierbaren is niet fijn en goede herinneringen verzachten onze pijn. Daarom deel ik vandaag een recept gemaakt van de lievelingskost van mijn zwager die niet meer op de wereld is. Zoals veel Nederlanders was hij gek op aardappelen vaak in een avondmaaltijd. Was het weer te warm, dan zette hij een mooi versierde saladeschaal op tafel want verfrissend smaakt op een warme dag het lekkerste. Wil je ook die koolhydraatrijke knollen op een andere manier eten? Zet dan binnen 10 minuten deze aardappelsalade op tafel, verdubbel de ingrediënten en eet lekker als maaltijdsalade.

Ingrediënten

  • 500 gr gestoomde of gekookte aardappelen
  • 1 appel
  • 2 tl gesneden bieslook
  • 125 ml crème fraîche
  • Mosterd, zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de appel en gekookte aardappelen in stukjes.
  • Maak een dressing met de crème fraîche, mosterd, zout, peper en bieslook.
  • Meng de aardappel- en appelstukjes erdoor. Garneer de aardappelsalade met verfrissende slablaadjes en serveer als maaltijdsalade of bijgerecht.

2 thoughts on “Aardappelsalade

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt