Aardappelpuree

Aardappelpuree

Kom van de winterse somberheid af, kijk naar het sierlijke lentebloemetje buiten en creëer het op jouw bord. Die prachtige Narcis maak je bijvoorbeeld van simpele aardappelpuree en jouw maaltje krijgt meteen een feestelijk tintje. En dat is mooi meegenomen want het lentefeest Pasen komt eraan.
Pasen is het voorjaarsfeest van een nieuw begin zoals de zonnige narcis. Ieder jaar komt het spontaan uit een kleine bloembol, kleurt vele velden en geeft een vrolijk gevoel. Geniet van die lentepracht en maak een nieuw begin van dit schitterende seizoen.
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 tl kurkumapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 25 gr roomboter
  • +/- 100 ml (vegan)room
  • 1 el mosterd(saus)
  • Lenteui + peterselie voor garnering

Instructies

  • Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukjes van 2-3 cm en spoel de stukjes.
  • Breng ze met een kopje heet water op laag vuur aan de kook. Voeg het zout & kurkumapoeder toe en zet de deksel op de pan.
  • Zijn de aardappelen gaar? Giet de room erover en pureer ze met een pureestamper. Breng op smaak met roomboter, mosterd(saus) en peper.
  • Knip een bloem op bakpapier en schep de puree erover, maak met een lepel de vorm van een narcis bloem.
  • Maak de puree bloem af met blaadjes en steel van groene lente-ui en peterselie gras eronder.
  • Vier het nieuw begin van het lenteseizoen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt